Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
 
Читачам сайту
22.03.2024

ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський фонд передового
педагогічного досвіду «МЕТОДИКА»

      Оприлюднюємо Положення про фонд «МЕТОДИКА». Документ декларує його мету і завдання, інформує про змістове наповнення. До відома читачів доводяться характеристики творчих доробок за їх категоріями. Тут же описуються умови включення робіт до фонду та редакційного опрацювання.
     Підвищену увагу викликають розділи про видачу авторам Свідоцтва про опублікування, оплату, стимулювання і заохочення до співпраці з фондом. Важливою частиною є опис засобів опублікування творчих доробок. Читачі дізнаються про перспективи розвитку фонду.
     З повним текстом Положення можна ознайомитися тут.

 
Читачам сайту
13.03.2024

Всеукраїнський фонд передового педагогічного досвіду «Методика»

     Розгортаємо активні роботи з наповнення Всеукраїнського фонду передового педагогічного досвіду «МЕТОДИКА».
     Через фонд навчальним закладам пропонується сучасна система методичного забезпечення освітнього процесу, а окремим педагогам ─ ефективний і зручний засіб підвищення кваліфікації.
     Фонд базується на ініціативі педагогів, які готові поділитися своїм досвідом, власними доробками, баченнями, думками, пропозиціями, рішеннями. Ініціативи спрямовані на обмін досвідом, консультативну роботу з формування індивідуальної педагогічної майстерності. Фонд підкріплюється використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), а також системою пільг та заохочень для авторів, включаючи грошові.

Далі читати тут
 
Шкільним бібліотекарям
04.02.2024

Сучасна шкільна бібліотека – проєкт 2024 року

     До управління подекуди приходять начальники відділів освіти, які хочуть зрушити «освітянського воза» у напрямку прогресу. Спираючись на молодих і енергійних директорів шкіл, вони шукають нові форми, методи і засоби організації освітньої роботи. Утворюються творчі тандеми керівників, які, з одного боку, ЩОСЬ ХОЧУТЬ, а з іншого – максимально наближені до фінансових ресурсів для реалізації задуманого. Добре, якщо тандеми підтримує керівник територіальної громади – голова органу місцевого самоврядування.

Далі читати тут
 
Шкільним бібліотекарям, керівникам відділів освіти
09.12.2023

Термінові дії

     В останній місяць активізувалися шкільні бібліотекарі в запитах щодо поставки до шкіл автоматизованих бібліотечно-інформаційних систем «ШБІЦ-інфо» та «ШБІЦ-облік».

Такі звернення викликані необхідністю відродження («реанімації») шкільних бібліотек у тих місцевостях, які були в окупації або поблизу лінії фронту. Зауважимо, що окупанти, насамперед, знищували саме бібліотеки, як найважливіший підрозділ школи. Тож стан бібліотечних фондів «плачевний». Сюди додається та обставина, що близько 80% донині існуючих фондів є старого, ще радянського наповнення. Їх потрібно було б давним-давно відправити в макулатуру.

Далі читати тут